I letos bychom v prostředí našich Montessori tříd rádi přivítali předškoláky, kteří se k nám od příštího roku chtějí přidat do tříd prvního trojročí. Kurzy budou probíhat každý čtvrtek od 16:00 do 17:30 pod vedením zkušených Montessori průvodkyň Renaty Ouředníkové a Anny Dvořákové. Cílem je představit prostředí a pravidla Montessori tříd a ukázat  způsob a cyklus práce se speciálními pomůckami. 

Kurz je určen pouze dětem, ale rádi bychom, aby i rodiče měli možnost poznat, jakým způsobem v Montessori třídách pracujeme. Proto na první hodině uvítáme i rodiče, které seznámíme s fungováním školy a kurzu a zodpovíme jejich dotazy. Zváni jsou také ti, kteří se k nám chtějí podívat a dozvědět se o nás více.

Na kurzech budeme pracovat klidným tempem, které vyhovuje osobnosti dítěte, seznámíme děti s angličtinou ve výuce. Pracujeme respektujícím způsobem, zpětnou vazbu soustředíme na hodnocení toho, co se dětem podařilo, co je baví a motivuje.  Společně zjistíme, zda dětem nabízený způsob práce vyhovuje a zda by v něm chtěly pracovat i po dobu celého svého základního vzdělávání. Více o organizaci výuky a našich principech vzdělávání naleznete na těchto webových stránkách pod Informacemi. Kurzy budou probíhat na ZŠ Liberec, ul. 5. května, během prvního i druhého pololetí. Kurz je celoroční. Cena za každé pololetí je 1800,-. První pololetí startujeme  7. 10, druhé pololetí začínáme 11. 2.  Poslední kurzy pololetí jsou 27. 1. a 27. 5.

Pro přihlášení vašeho předškoláka kontaktujte Marii Holou, zástupkyni ZŠ pro Montessori třídy, emailem na hola@zs5kveten.cz nebo telefonicky 778541451.   Na setkání se těší naši průvodci.