Milí rodiče,
víte, co se stane s Měsícem za několik milionů let, proč družice nespadne na Zem nebo proč neuletí ze své dráhy, jestli neutronové hvězdy žijí navěky, proč je na Marsu největší sopka, proč musí mít astronautky a astronauti zdravé zuby, že naše planeta měla prstenec a že ho bude mít také Mars?
Děti z růžové třídy už tohle všechno vědí! Tyto a mnoho dalších dotazů jim v pátek zodpověděl Petr Brož z Geofyzikálního ústavu AV ČR.

Na doporučení jednoho z Vás pana Brože pozvala Klára na páteční elipsu, která se protáhla na celou hodinu, během níž děti s hostem živě a se zaujetím hovořily a kladly mu zajímavé, zvídavé a poučené otázky.
Věříme, že si pan Brož najde čas a navštíví i zbývající třídy 1T, které se stále věnují vesmíru.

Děti z druhého a třetího trojročí si ve středu před velikonočními prázdninami vyzkoušely roli učitelů. I v online prostředí jsme chtěli navázat na úspěšnou akci „Děti učí děti“, která loni proběhla dvakrát. Děti během ní mají možnost připravit si pro sebe navzájem prezentace, výtvarné dílny nebo vaření. Průvodcům navrhnou své téma a následně si z pestrého programu jejich kamarádi vyberou právě to, které je zajímá. I letos si děti připravily řadu zajímavých prezentací z různých oborů. O celé akci vás budeme podrobněji informovat příště.

Stále platí nabídka vypůjčení knih nebo časopisů ze školní knihovny a tisku mapy ČR nebo světa (Montessori, politická) ve formátu A3; mapy můžeme i zalaminovat.